6pxj9rresco6fhk6wh3j

Resurse Educaționale Deschise

Inițiere pentru profesori

   Vizualizează clipul promoțional

Invităm profesorii, învățătorii, orice actor educational preocupat de un act didactic de calitate să se înscrie la cursul de Resurse Educaționale Deschise: initiere pentru profesori, organizat de Universitatea de Vest din Timisoara.

Cursul se dorește a fi o întâlnire introductivă în domeniul Resurselor Educaționale Deschise (Open Educational Resources, OER - engl.) și al învățământului deschis bazat pe tehnologie (open education, engl.).

Pe parcursul a patru module, veți afla cum puteți folosi resursele educationale deschise pentru a concepe lecții, unde le găsiți, ce sunt licențele deschise și ce învățăm din experiența altor state ale Europei sau lumii.

Cursul are o durată de o lună și presupune activități săptămânale de 4-5 ore.

La terminarea cursului vom acorda certificate de participare.


Cunoaște-ți profesorul


Gabriela Grosseck
Gabriela Grosseck

Gabriela GROSSECK este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, România. Are experiență mai ales în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare), o experiență solidă în formarea studenților / profesorilor atât în medii față-în față cât și online. Timp de aproape un deceniu, ea a fost redactor-șef la Revista de Informatică Socială din România. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning 2.0, speaker la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri, membru al diferitor comitete editoriale (reviste și conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise, OER/OEP și MOOC, instrumente Web 2.0 și tehnologii în învățământul superior, aspecte de colaborare și utilizarea adecvată a social-media (de către profesori, studenți, cercetători, factori de decizie politică și alți actori cu rol în educație).


Conținutul cursului


  Modulul I. Să aflăm ce sunt RED și PED
Disponibil în zile
zile după înscriere

Întrebări frecvente


Când începe și când se termină acest curs?
Cursul de indata ce va fi disponibil nu se termină niciodată! Este un curs pe care îl puteți urma în ritm propriu - odată înscris dvs. decideți când să-l începeți și când să-l terminați.
Cât timp am acces la curs?
Cum ar fi să aveți acces pe viață? După înscriere, veți avea acces nelimitat la acest curs atâta vreme cât veți dori acest lucru - pe toate dispozitivele.
Ce se întâmplă dacă nu mai doresc să fiu cursant?
Nu ne dorim acest lucru! Dar dacă nu ați găsit ceea ce ați căutat, vă puteți oricând retrage printr-un simplu clic. Sau ne puteți trimite un email prin care solicitați acest lucru.

Începe acum!