Resurse Educaționale Deschise

Inițiere pentru profesori

   Vizualizează clipul promoțional

Invităm profesorii, învățătorii, orice actor educational preocupat de un act didactic de calitate să se înscrie la cursul de Resurse Educaționale Deschise: initiere pentru profesori, organizat de Universitatea de Vest din Timisoara.

Cursul se dorește a fi o întâlnire introductivă în domeniul Resurselor Educaționale Deschise (Open Educational Resources, OER - engl.) și al învățământului deschis bazat pe tehnologie (open education, engl.).

Pe parcursul a patru module, veți afla cum puteți folosi resursele educationale deschise pentru a concepe lecții, unde le găsiți, ce sunt licențele deschise și ce învățăm din experiența altor state ale Europei sau lumii.

Cursul are o durată de o lună și presupune activități săptămânale de 4-5 ore.

La terminarea cursului vom acorda certificate de participare.


Cunoaște-ți profesorul


CH & GG
CH & GG

Carmen Holotescu este profesor, decan al Facultății de Inginerie și director al Centrului pentru educații deschise și blockchain din cadrul Universității „Ioan Slavici” din Timișoara, cu un doctorat pe tema noilor tehnologii și a educației deschise. A participat în multe proiecte europene și are o experiență bogată în proiectarea și implementarea de platforme de învățare și colaborative bazate pe pedagogii deschise. A scris peste 100 de articole și capitole/cărți legate de eLearning/Blended Learning, Social Media, resurse educaționale deschise (OER), cursuri masive deschise online (MOOC), menționate în peste 1500 citări. Este instructor online certificat al University of Maryland University College, USA, facilitând timp de 12 ani cursuri online la această universitate.

Gabriela Grosseck este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie al Universității de Vest din Timișoara. Cu o bogată experiență în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare) este preocupată îndeosebi de formarea studenților și a profesorilor, atât în medii față-în față cât și online. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning are o prezență susținută ca și invitat la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri sau membru al diferitor comitete editoriale (reviste și/sau conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise (OERs/OEPs și MOOCs), instrumentele Web 2.0 și aplicațiile sociale media în învățământul superior, aspecte legate de educația media și, mai recent, educație pentru dezvoltare durabilă.Conținutul cursului


  Modulul I. Să aflăm ce sunt RED și PED
Disponibil în zile
zile după înscriere

Întrebări frecvente


Când începe și când se termină acest curs?
Cursul de indata ce va fi disponibil nu se termină niciodată! Este un curs pe care îl puteți urma în ritm propriu - odată înscris dvs. decideți când să-l începeți și când să-l terminați.
Cât timp am acces la curs?
Cum ar fi să aveți acces pe viață? După înscriere, veți avea acces nelimitat la acest curs atâta vreme cât veți dori acest lucru - pe toate dispozitivele.
Ce se întâmplă dacă nu mai doresc să fiu cursant?
Nu ne dorim acest lucru! Dar dacă nu ați găsit ceea ce ați căutat, vă puteți oricând retrage printr-un simplu clic. Sau ne puteți trimite un email prin care solicitați acest lucru.

Începe acum!