Povestiri digitale

- curs de naratiuni digitale -

   Vizualizează clipul promoțional

Povestiri Digitale este un curs care încearcă să ofere o altă dimensiune și culoare artei de a spune povești și care combină textul cu imagini, muzică, film, voce pentru a pune în valoare diferite experiențe de viață, situații și perspective, care urmărește a crește dezvoltarea de abilități și cunoștințe a tehnicilor de tip digital storytelling, în fapt a învăța digitalstorytelling prin intermediul storytelling-ului.


Cursul se desfășoară pe parcursul a șase săptămâni. Activitățile prevăzute necesită 5-6 ore de lucru săptămânal. La finalul cursului se vor elibera ceritifcate de absolvire.


[credit clip promotional - Hans Tulmann, 2015]

Ce veți regăsi în acest curs:

  • (scurtă) Introducere în arta povestirii (storytelling): definiții, origini și ramificații, potențial și impact, exemple de storytelling.
  • Elementele unei povești: tematică, cadru, personaje, fir narativ analogii și metafore.
  • Tipuri de povești: terapeutice, organizationale, educationale, narațiuni istorice, personale etc..
  • Instrumente posibile pentru organizarea ideilor unei povești (axa temporală, hărți cogntive etc.).
  • Narațiuni digitale: definiții, potențial și impact, crearea unei povestiri digitale, activități de didigtal storytelling.
  • Aplicații și instrumente specifice lucrului cu text, imagini, secevențelor audio și/sau video.
  • Alte tipuri de narațiuni digitale: mobile, social media, transmedia, interactive, bazate pe joc etc.


Cunoaște-ți profesorul


Gabriela Grosseck
Gabriela Grosseck

Gabriela GROSSECK este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea de Vest din Timișoara, România. Are experiență mai ales în utilizarea TIC în educație (predare, învățare și cercetare), o experiență solidă în formarea studenților / profesorilor atât în medii față-în față cât și online. Timp de aproape un deceniu, ea a fost redactor-șef la Revista de Informatică Socială din România. Autor a numeroase articole în domeniul e-learning 2.0, speaker la diferite evenimente internaționale, organizator de workshop-uri, membru al diferitor comitete editoriale (reviste și conferințe). Interesele sale în cercetare acoperă principalele aspecte ale educației deschise, OER/OEP și MOOC, instrumente Web 2.0 și tehnologii în învățământul superior, aspecte de colaborare și utilizarea adecvată a social-media (de către profesori, studenți, cercetători, factori de decizie politică și alți actori cu rol în educație).


Conținutul cursului


  Povestirea (storytelling) și poveștile
Disponibil în zile
zile după înscriere

Întrebări frecvente


Când începe și când se termină acest curs?
Cursul va fi disponibil începând din 15 aprilie și nu se termină niciodată! Este un curs pe care îl poți urma în ritm propriu - odată înscris tu decizi când să-l începi și când să-l termini.
Cât timp am acces la curs?
Cum ar fi să ai acces pe viață? După înscriere, vei avea acces nelimitat la acest curs atâta vreme cât vei dori acest lucru - pe toate dispozitivele tale.
Ce se întâmplă dacă nu mai doresc să fiu cursant?
Nu ne dorim acest lucru! Dar dacă nu ai găsit ceea ce ai căutat, te poți oricând retrage printr-un simplu clic. Sau ne poți trimite un email prin care soliciți acest lucru.

Începe acum!